21
jun
Off

3 tips för sommarens bilsemester

Det är något särskilt med att åka på bilsemester. Vissa av oss åker till samma ställe varje år, medan andra cruisar runt och upptäcker nya ställen. Båda bilsemestrarna har sin charm. I alla fall om du är rätt förberedd. Här kommer tre tips inför sommarens bilsemester.

Bilsemester

Bilsemester är frihet, en möjlighet att åka på natursköna vägar och stanna vid sköna badstränder och mysiga kaféer. De flesta av oss åker tillsammans med familj eller vänner, men även att åka solo har sin charm. Många av oss tänker dock på klimatet och miljön och att köra bil. På grund av coronapandemin är det enklast och klokast att ta egen bil, men samtidigt vill du naturligtvis vara klimatsmart. Eller så har du inte egen bil. Ett tips för att få både miljö och coronapandemin att gå ihop med semestern är att testa privatleasing av en Mitsubishi laddhybrid, då bilar du med klimatsmart teknik och behöver inte ens äga bilen. Enkelt om något går sönder. Med mycket plats för barnfamiljen eller kompisgänget.

1#Ta med allt till bilen

För att din bilsemester ska bli så skön som möjligt, så bör du ta med alla nödvändiga bildelar till bilen. Extra hjul, bra domkraft och fälgkors. Ifall du får punka. Ta också med en bogserlina och se till att laddkablar finns i bilen. Då kommer bilen att må bra.

2# Filtar och tält

Om du inte har med en husvagn är det klokt att alltid packa ner extra filtar, tält och ett litet gasolkök. Då klarar ni er vad som än händer. Ett tält kan ni också använda dagtid när ni ligger på stranden eller om någon av er vill sträcka ut sig på en äng, men inte ligga i gassande solljus. Eller bland myror.

3# Termosmuggar

Termosmuggen är det perfekta dryckeskärlet i bilen. För både stora och små. Köp i olika färger så blandar ni inte ihop dem.