20
okt
Off

Gör bilen till ett familjeintresse

Brinner du för allt som har med bilar att göra? I så fall är chansen stor att du även vill förmedla detta intresse till dina barn. Om du har ditt eget garage hemma kan du alltid få med ditt barn ut för att meka lite med bilen. Börja med att visa enklare saker och låt din son eller dotter vara delaktig i det som sker. Chansen är då stor att ditt barn kommer att dela ditt intresse för bilar och kanske även välja det som en karriärväg? Om inte annat så är det även ett sätt att spendera lite tid som familj och komma närmare varandra.

Börja under körkortsutbildningen

Körkortsutbildningen är ett bra sätt att få ditt barn intresserat av bilar om intresset inte redan finns där. Att ta körkort handlar inte bara om att kunna framföra ett fordon säkert på vägarna, man måste även ha förståelse för bilen och kunna grundläggande saker som oljebyte och vart saker i motorhuven sitter. Man kommer även behöva räkna ut bromssträckor och förstå mer om hur bilen är uppbyggd. Om du själv har ett stort bilintresse är det alltså lättare att lära ut dessa saker.

Numera måste både den som ska vara handledare och den som ska ta körkort gå en Handledarkurs innan man får börja övningsköra. Det är en kurs som varar i tre timmar och som lär ut de grundläggande sakerna som man ska tänka på. Det inkluderar bland annat vad man ska tänka på när man övningskör och vilka moment som ingår i en körkortsutbildning. Detta gäller dock bara om ni ska övningsköra privat. Om ditt barn endast ska övningsköra på trafikskola så behöver man inte ta del av denna kursen. Dock brukar de föräldrar som har ett stort bilintresse även vilja övningsköra med sina barn.