2
jan
Off

Reparera bilen

När bilen plötsligt går sönder och du behöver lämna in den på en verkstad kan det bli en dyr historia. Om reparationen av bilen måste ske direkt och är omfattande kanske du inte har råd med hela kostnaden. Inför service och dylikt hinner du planera och spara ihop pengar men när det sker plötsligt kan situationen bli svårare. Men det finns bra alternativ, på https://lanakuten.com kan du jämföra olika lån och hitta det bästa alternativet för dig. Det är väldigt bra och fördelaktigt att jämföra långivarnas räntor och avgifter för att se vem som erbjuder det billigaste lånet. Det kan vara bra att veta om långivaren tillämpar en individuell räntesättning eftersom det är din kreditvärdighet som i slutändan avgör vilken ränta du får på lånet. Det kan även finnas olika krav för att få låna av vissa långivare. En annan sak som du ska tänka på när du lånar pengar är att inte bara stirra dig blind på räntan utan även kolla återbetalningstiden. Den har stor påverkan på totalkostnaden för hela lånet. Om du har en lång återbetalningstid sänker du månadskostnaden men totalkostnaden blir högre.

Priset för bilreparation varierar

Olika bildelar kostar olika mycket och vad som har gått sönder på din bil avgör vad prislappen för reparationen blir. Det är många parametrar att ta hänsyn till. Faktorer om spelar roll för hur mycket det kostar är vad du har för bilmodell, vad det är för bildel, vilken bildel som behöver bytas, om delen är en beställningsvara som är svår att komma åt och sedan spelar själva arbetet roll. Om det är komplicerat att byta bildelen som är trasig blir det dyrare för dig. När du lämnar in bilen är det bästa att be om ett prisförslag för att laga bilen och ha en dialog med verkstaden om problemet.

När du lämnar in din bil på verkstaden kan du vara lugn med att du inte kommer få en obehaglig överraskning när du väl ska betala bilreparationen. Enligt Konsumentverket är det inte okej att du lämnar in bilen och får ett pris för att i slutändan få betala mycket mer än vad som sades. En verkstad kan lämna en ungefärlig prisuppgift men den slutgiltiga summan får inte överstiga 15 procent eller 2000 kronor mer än vad de sa från början. När du lämnar in din bil är det viktigt att du får en skriftlig beställning där det är tydligt vad som ska lagas, hur mycket det kommer att kosta och hur lång tid det kommer att ta.