12
jun
Off

Operation Boston – om internationella ligor som stjäl bildelar

Bilstölder är vanliga men visste du att det finns ligor som specialiserat sig på att stjäla enbart vissa bildelar? Framför allt BMW och Mercedes är hårt drabbade och det som stjäls mest är rattar, krockkuddar, gps och stereos. Sverige är ett av de länderna där det stjäls mest bildelar men även England och Tyskland har problem med detta. Många av ligorna som specialiserar sig på det här har säten i de baltiska länderna.

Ett stort problem för försäkringsbolagen

Det här har blivit ett stort problem och sker både i helt nya bilar och i de som är begagnade. Skadekostnaderna är enorma för försäkringsbolagen och därför så ska polisen stoppa internationella ligor i fortsättningen från att stjäla genom olika metoder. Detta sparar förhoppningsvis miljontals kronor årligen åt försäkringsbolagen och även för bilägarna som ofta har självrisker att betala. Dessutom besparar det sura miner och frustration. Hur kul är det egentligen att komma ut till sin bil på morgonen och upptäcka att ratten är borta?

Tomt i plånboken?

Skulle du ha oturen att råka ut för stöld av din bil eller bildelar men inte har den helförsäkrad eller har pengar till självrisken kan du finansiera det med trygga mobillån enkelt online. Det är skönt att veta att du har ett alternativ om du behöver låna pengar precis i slutet av lönen. Du ser dessutom enkelt hela din månadskostnad och din sammanlagda kostnad på sajten innan du ansöker så du inte får några obehagliga överraskningar. Pengarna betalas sedan ut till ditt bankkonto snabbt och smidigt.