10
nov
Off

Köpa bil

Det finns mycket man behöver tänka på när det är dags att köpa bil. Köper man en ny bil är situationen oftast lättare, medan den som köper en begagnad bil kan behöva tänka till riktigt ordentligt. Ett av de vanligaste frågorna är hur man kommer att finansiera sitt köp och vilken typ av bil som passar ens vardag bäst. Majoriteten av alla bilköpare är i behov av ett lån, som antingen tas via en bank eller avbetalning direkt till bilhandlaren. Innan man lånar en större summa pengar behöver man alltså se till att välja rätt bil och köper man en begagnad, behöver man se till så att bilen är i bra skick. Häng med i denna text för att få smarta tips om vad du bör tänka på när du ska köpa bil, oavsett om det är ditt allra första bilköp eller om du bara är på jakt efter en ny pärla.

Många är rädda för begagnade bilköp

Många människor känner en stor oro vid köp av begagnade fordon. Anledningen till oron är naturligtvis att det ska vara något fel på bilen som säljaren inte talar om och att bilen ska gå sönder inom en mycket snar framtid. Tyvärr är oron också befogad. Idag finns det många oseriösa bilhandlare som inte kan visa upp någon tydlig information eller historik om bilen, vilket är något man ska akta sig ordentligt för. Ett bra sätt att öka sina chanser till att bli nöjd med bilköpet är alltså att försöka ta reda på så mycket information om bilen, hur många ägare bilen har haft och naturligtvis hur många mil som bilen har gått. Se till att du alltid får se besiktningsprotokoll och servicebok för bilen och att du självklart får ta bilen på en åktur, med dig som förare. Detta betyder naturligtvis inte att du inte bör köpa en begagnad bil. Det finns många riktigt bra bilar på marknaden med bra pris och många försäljare som har stenkoll på bilen och allt som det hör till.

Så finansierar du din nya bil

Som vi tidigare nämnde är det många som väljer att ansöka om ett lån för att ha råd med sin bil. En bil är vanligtvis ett mycket stort och dyrt inköp och det är sällan man har den summan pengar redo att spenderas. Det absolut smartaste och enklaste sättet att hitta ett bra lån är att använda sig av en jämförelsesajt. På dessa sajter skriver du in dina uppgifter och hur mycket du vill ansöka om och får sedan svar från flera olika banker. Visst finns det dock vissa personer som har sparat ihop pengar till bilen. Detta är dessvärre inte standard, men har man möjlighet att spara är det naturligtvis det bästa alternativet. Vill du ändå ansöka om ett lån bör du använda dig av en pålitlig sajt och inte låna mer än just den summa som din drömbil kostar. Klicka här för att jämföra billån hos Sambla och hitta det lån som passar dig och din ekonomi.