30
mar
Off

Hur hittar du rätt bildel?

Om en del i din bil går sönder och behöver bytas ut är ett bra alternativ alltid att köpa en begagnad del, så länge den går att få tag i. Det gäller dock att du är noga med att köpa precis rätt del för din bilmodell och årsmodell, för att den nya delen ska funka.

För att hitta rätt bildel att ersätta den gamla med kan du dels använda sig av bilens registreringsnummer, dels av registreringsbeviset. På det sättet får du tillgång till bilens modellkod, chassinummer och annan information som kan vara viktig och relevant för just den bildel du ska byta ut.

Du kan också titta direkt på den trasiga bildelen, och se efter om du kan hitta ett artikelnummer och namnet på fabrikatet. Om det är relevant vilken sida av bilen delen sitter i kollar man alltid från förarens perspektiv.

Om du arbetar som mekaniker eller bilhandlare med begagnade bilar, och behöver köpa in nya bildelar men inte har kapitalet för det, kan en bra lösning vara factoring. Genom factoring kan du nämligen få in pengar från dina fakturor direkt, och på det sättet frigöra kapital som du kan använda i företaget – till exempel för att köpa bildelar. Då kan verksamheten fortsätta växa, istället för att man ska sitta och vänta.